Monday, 13 February 2017

Bagaimana Vivix Boleh Membantu Telomeres Kekal Panjang

APA ITU TELOMERES?

Telomeres merupakan bahagian penting dari sel manusia yang mempengaruhi bagaimana sel-sel kita HIDUP.

Telomeres adalah topi di akhir setiap rangkaian DNA yang melindungi kromosom kita, seperti LAPISAN plastik pada hujung TALI KASUT.

 Tanpa lapisan plastik itu, tali kasut akan cepat rosak dan terbelah dan lama kelamaan  tak boleh dah dipakai.


Begitu jugalah telemores, tanpa telomeres, rangkaian DNA menjadi rosak dan sel-sel kita tidak dapat melakukan PEKERJAAN MEREKA.

Telomere melindungi informasi penting di dalam  DNA.

DNA membentuk semua sel dalam tubuh kita. Ia adalah penentu bentuk dan sifat semua makhluk hidup termasuk kita.

setiap organ dalam tubuh kita (kulit, hati, jantung, dll) terdiri dari sel-sel. Jadi, telomere sangat penting bagi kesihatan kita.

Sel-sel kita berpecah dan duplicate diri nya sendiri (sel) setiap hari selagi kita hidup.
Setiap kali sel duplicate, telomeres akan memendek secara semulajadi.

APA KAITAN TELOMERES DENGAN KESIHATAN?

Kita sudah faham akan fungsi telomeres bukan, bila telomeres sudah pendek , telomere kekurangan masa untuk melakukan pekerjaan mereka melindungi kromosom DNA dari rosak, dan menyebabkan usia sel-sel kita berhenti berfungsi secara sempurna.

Telomere juga bertambah memendek seiring dengan bertambahnya usia kita,

Ada beberapa faktor yang menyumbang Telomere memendek

✔stres,
✔merokok,
✔obesiti,
✔kurang olahraga dan
✔diet yang buruk

Vivix panjangkan telomeres

Telomeres


BAGAIMANA VIVIX BOLEH MEMBANTU TELOMERES KEKAL PANJANG?

Telomere yang pendek akan menyebabkan sel cepat tua dan rosak.

Nah buat korang semua. Kesihatan pun mula merosot dan mudah mendapat penyakit dan kanser. Kita pasti perasan kan diumur muda kita sihat akan tetapi bila sudah mula berumur simptom-simptom sakit akan mula keluar. Mungkin telomeres dan semakin pendek.

Vivix berfungsi untuk memastikan telomeres kita sentiasa panjang dan sel/DNA terlindung daripada kerosakan atau serangan radikal bebas. Menurut kajian landmark Shaklee juga, telomeres pengguna Vivix adalah 11% lebih panjang berbanding mereka yang bukan pengguna Shaklee.

Ini lah yang menyebabkan Vivix sinonim dengan awet muda dan anti penuaan.
Ambik masa berfikir dan lakukan pilihan yang terbaik. Sekiranya faham apa yang KJ sampai kan pasti kita tidak akan teragak-agak untuk dapatkan Vivix.

Kita dah taw solusi untuk kembali sihat dan muda 25 tahun kan. Minum sekarang untuk elak penyakit di usia emas.


Untuk dapatkan produk terbaik Shaklee ini anda boleh lah 
Hubungi Saya Khadijah Abdullah, 
FB Personal: Khadijahabd | ♥ ID 892674 ♥ | Call/SMS/WhatsApp :0138369536 ♥ | whiteponyyy@yahoo.com 

Bagi yang berada di kawasan Bintulu Sarawak dan Semporna Sabah atau di kawasan yang berdekatan boleh lah COD dan dapatkan dari saya Pengedar Shaklee Di Bintulu Sarawak dan Pengedar Shaklee di Semporna SabahStok sentiasa ADA untuk anda. Insya Allah servis TERBAIK hanya untuk anda. Khadijahbeautyshop hanya memberi yang terbaik untuk anda sekeluarga  


Saturday, 11 February 2017

Penyebab Ibu Meroyan Sehingga Kelar Anak Sendiri

Ibu Meroyan Sehingga Kelar Bayi Sendiri

Apa perkara pertama yang berada dalam fikiran kita bila taw akan hal ibu kelar anak ini? Pasti perkataan Gila, kerasukan dan bermacam lagi tohmahan kita lemparkan kepada si ibu tanpa menyelidik disebalik.

Set berpantang shaklee


Pernah dengar tak meroyan?

Meroyan atau kemurungan  ialah satu masalah yang biasa kita dengar. Zaman dulu, kita agak jarang dengar iaitu satu kes dalam 10 orang ibu menghidap meroyan. Zaman sekarang semakin bertambah bilangan ibu meroyan iaitu seorang dalam empat ibu menghidap penyakit meroyan ini. Sangat membimbangkan.

Mungkin ada yang tidak tahu disebabkan perubahan hormon semasa mengandung lagi, 85% wanita dalam pantang mengalami gangguan perasaan pada tahap yang ringan dan tidak membahayakan. Akan tetapi jika tidqk dikawal akan menyebabkan ia menjadi lebih teruk.

Set berpantang shaklee

Gangguan perasaan mengikut dari segi sudut perubatan  terbahagi kepada 3 peringkat mengikut tahap keterukan, iaitu

✔ Tahap 1 iaitu gangguan perasaan ringan (postpartum blues). Yang ni memang biasa berlaku, kurang tidur akibat waktu tidur anak tak menentu, kena buat kerja rumah jugak walau tengab berpantang 😒

✔ Tahap ke 2 ialah kemurungan (depression). Biasanya memang ada faktor risiko dia tapi, kalau yang tahap 1 tadi tak dibendung, boleh juga jadi tahap 2 dan semakin teruk sampai tahap ke3.

 ✔ Tahap ke 3 iaitu gila meroyan (postpartum psikosis). Ini dah tahap teruk.


Kita selalu beranggapan 1-2 bulan selepas bersalin si ibu akan lebih sihat dan risiko meroyan tidak ada. Ya si ibu akan sihat dari luaran tetapi tempoh ini lah tempoh mencabar lagi buat si ibu kerana semua benda si ibu kena buat sendiri contoh menjaga si anak berjaga tengah malam.

Perubahan yang dialami wanita mengandung akan berakhir 2-3 bulan lepas bersalin. Ini yang perlu semua orang tahu.

Set berpantang shaklee

Penyebab Tekanan Selepas Bersalin

πŸ”₯Kemurungan atau masalah sakit mental sebelum ini, atau kemurungan ketika kehamilan.

πŸ”₯Kurang sokongan dari suami dan tinggal atau berpantang sendiri tanpa kaum keluarga dan rakan yang tinggal berhampiran.

πŸ”₯Masalah kewangan, perumahan, kerja atau perhubungan suami isteri.

πŸ”₯ Masalah kelahiran dan masalah kesihatan yang menyusul selepas itu.

πŸ”₯Masalah anak dilahirkan pramatanhgatau tidak sihat.

πŸ”₯Menghadapi masalah susu badan kering .
Ingatan-ingatan sedih yang melanda, seperti kematian dan sebagainya.

πŸ”₯Masalah kemurungan lepas bersalin juga dikaitkan dengan bahan kimia dalam otak yang tak stabil. Bahan kimia (neurotransmitter) paling penting yang terlibat ialah serotonin & norepinephrine yang sangat berkait rapat dengan kekurangan nutrisi.

Asid amino adalah antara nutrisi yang dikenal pasti  berkait rapat dengan masalah ini sebab asid amino adalah penting untuk penghasilan neurotransmitter.

Pemakanan Dalam Menangani Tekanan

1. Karbohidrat

Gula yang dibebaskan daripada karbohidrat yang dimakan akan membebaskan insulin. Insulin bantu sel untuk dapatkan gula untuk membuat tenaga & pada masa yang sama turut mengangkut asid amino triptofan yang memberi kesan kepad neurotransmitter dalam otak.

Penting karbohidrat kerana kurang karbohidrat meningkatkan risiko tekanan perasaan. Tapi sebaiknya pilih karbohidrat yang rendah indeks glisemiknya.

2. Protein

Protein terbina daripada 12 asid amino yang dihasilkan oleh badan sendiri & 8 atau 9 asid amino yang mesti diambil dalam makanan. Dalam beberapa kajian - asid amino termasuk tryptophan, tirosin, phenylalanine dan methionine banyak membantu untuk kestabilan emosi.

Dan masalahnya, nak dapatkan 8 asid amino tu kena makan pelbagai jenis makanan.

3. Asid Lemak

Asid lemak omega-3 adalah asid lemak perlu yang mesti diambil dalam makanan.
Omega-3 bukan saja penting untuk perkembangan otak budak2 tapi juga untuk perkembangan orang dewasa

DHA adalah komponen utama dalam
otak manusia
Pengedar shaklee bintulu
.

4. Vitamin & mineral

Vitamin yang penting untuk kestabilan emosi termasuklah vitamin B dan folate.

Mineral yang diperlukan termasuk calcium, magnesium, zat besi, chromium, iodin, lithium, selenium dan zink.

Oleh itu adalah sangat penting ibu-ibu cukupkan keperluan nutrisi harian untuk kesihatan diri. Ini bukan sahaja untuk ibu yang berpantang, mencukupkan keperluan nutrisi ini wajib bermula dari awal kehamilan lagi.
Jangan pentingkan diri sendiri kerana anak dalam kandungan juga perlukan nutrisi yang lengkap.

Dengan keadaan dan masa si ibu semasa berpantang memang agak sukar untuk menyediakan makanan yang lengkap. Disini lah pentingnya pengambilan vitamin terutama nya vitamin produk Shaklee ada menyediakan SET BERPANTANG buat si ibu. Yang istimewa nya set ini boleh diminum semasa hamil dan selepas berpantang juga.

Sangat jimat bukan.

Jangan ambik risiko. Jaga kesihatan diri.

Untuk dapatkan produk ini boleh terus hubungi.

Untuk dapatkan produk terbaik Shaklee ini anda boleh lah 
Hubungi Saya Khadijah Abdullah, 
FB Personal: Khadijahabd | ♥ ID 892674 ♥ | Call/SMS/WhatsApp :0138369536 ♥ | whiteponyyy@yahoo.com 

Bagi yang berada di kawasan Bintulu Sarawak dan Semporna Sabah atau di kawasan yang berdekatan boleh lah COD dan dapatkan dari saya Pengedar Shaklee Di Bintulu Sarawak dan Pengedar Shaklee di Semporna SabahStok sentiasa ADA untuk anda. Insya Allah servis TERBAIK hanya untuk anda. Khadijahbeautyshop hanya memberi yang terbaik untuk anda sekeluarga  


Thursday, 9 February 2017

CYST Sembuh Dengan Hanya 1 Botol Vivix

"DENGAN HANYA 1 BOTOL VIVIX"

Customer ni mula-mula nak selesaikan masalah cyst yang beliau hadapi...tapi Alhamdulillah beliau terima berita lebih gembira lagi selepas habis 1 botol VIVIX...

Cyst vivix

Tak sempat nak ambil botol ke 2, dia dah disahkan hamil..mencuba lebih dr 6 tahun...akhirnya impian beliau terlaksana....skrg sedang mengamalkan set prenatal Shaklee pula....alhamdulillah

Happy sangat untuk dia.

Sesiapa yang menghadapi masalah yang sama boleh lah ikhtiar dengan Vivix, dengar perkataan Cyst jak KJ macam takut sebab ada bekas customer, beliau terlewat ikhtiar dengan Vivix sehinggakan menyebabkan buang rahim. Sedih tapi demi keselamatan terpaksa operate.

Jangan tunggu dah parah ya. Sekiranya berminat cepat-cepat hubungi KJ.

Untuk dapatkan produk terbaik Shaklee ini anda boleh lah 
Hubungi Saya Khadijah Abdullah, 
FB Personal: Khadijahabd | ♥ ID 892674 ♥ | Call/SMS/WhatsApp :0138369536 ♥ | whiteponyyy@yahoo.com 

Bagi yang berada di kawasan Bintulu Sarawak dan Semporna Sabah atau di kawasan yang berdekatan boleh lah COD dan dapatkan dari saya Pengedar Shaklee Di Bintulu Sarawak dan Pengedar Shaklee di Semporna SabahStok sentiasa ADA untuk anda. Insya Allah servis TERBAIK hanya untuk anda. Khadijahbeautyshop hanya memberi yang terbaik untuk anda sekeluarga  



Monday, 6 February 2017

Lawan Virus Dengan Nutriferon

TINGKATKAN ANTIBODI ANDA SEKELUARGA DENGAN NUTRIFERON

Dua fungsi interferon ialah 

✔melawan virus on the spot dan
✔mendorong penghasilan antibodi yang dapat mengenalpasti virus dan menyingkirnya dari tubuh.

************************************************
Apa kaitan nutriferon dengan Interferon?
Jika anda baca ini sehingga habis, boleh temui jawapannya

Nutriferon = Interferon semulajadi

Apa itu interferon?

Interferon adalah bahan yang badan kita hasilkan bila kita diserang virus

Nama interferon itu sendiri diberi kerana sifat sel itu yang mampu menghentikan proses virus membiak dalam badan kita

Interferon mempengaruhi aktiviti B lymphocytes, jadi ia turut mempengaruhi proses penghasilan antibodi

Interferon juga mempengaruhi NK (natural killer cells), iaitu askar kecil dalam badan kita yang sangat penting fungsinya untuk melumpuhkan musuh.

Ayat mudah - jika badan kita mampu hasilkan interferon yg sempurna, kita kuat dan sukar jatuh sakit
jika badan kita kekurangan interferon, kita mudah kena jangkitan kuman, juga mudah kena kanser

bila saintis menemukan interferon ini, mereka sangat teruja kerana ia berpotensi untuk menyembuhkan banyak penyakit.

Sainitis cuba hasilkan interferon ini, dan ia ada dipasaran, dan harganya tersangat mahal. ia digunakan dalam penyakit yg melibatkan jangkitan virus seperti hepatitis B dan C dan lain lain
tetapi ubat yg dihasilkan ini juga ada banyak kesan sampingan yang menyebabkan doktor sangat berhati hati apabila menggunakan nya.

Jadi apa kaitan interferon ini dengan nutriferon shaklee?

Seorang pakar immunologist jepun, Dr. Yashuhiko Kojima akhirnya menemui ramuan dari tumbuh tunbuhan yang dapat bantu badan tingkatkan penghasilan interferon secara semulajadi

🍁kesimpulan : interferon ialah komponen utama yang badan perlu hasilkan untuk lawan virus dan kuman lain

🍁Nutriferon - bantu badan hasilkan lebih banyak inteferon bila diperlukan
rasanya ramai yang tahu ada banyak jenis jangkitan virus, yang biasanya doktor kata tidak perlu antibiotik tapi kena tunggu badan sendiri lawan kuman itu (ataupun kata mudah tiada ubat)
contohnya denggi, hfmd, dll
jadi badan lawan virus ini dengan hasilkan interferon!!!

🍁konsep ini mungkin agak kompleks nak faham dengan mudah tapi jika semua orang faham.. akan tahu betapa pentingnya interferon ini

🍁Ia juga amat penting untuk elakkan kancer kerana ia bantu badan kenal sel rosak dan hapuskan sel yang rosak...

Untuk dapatkan sekotak boleh teruskan hubungi KJ ya.



Untuk dapatkan produk terbaik Shaklee ini anda boleh lah 

Hubungi Saya Khadijah Abdullah, 
FB Personal: Khadijahabd | ♥ ID 892674 ♥ | Call/SMS/WhatsApp :0138369536 ♥ | whiteponyyy@yahoo.com 

Bagi yang berada di kawasan Bintulu Sarawak dan Semporna Sabah atau di kawasan yang berdekatan boleh lah COD dan dapatkan dari saya Pengedar Shaklee Di Bintulu Sarawak dan Pengedar Shaklee di Semporna SabahStok sentiasa ADA untuk anda. Insya Allah servis TERBAIK hanya untuk anda. Khadijahbeautyshop hanya memberi yang terbaik untuk anda sekeluarga  

Sunday, 5 February 2017

Tingkatkan Antibodi Badan

PERISAI SEMULAJADI

Setiap hari tubuh diserang oleh tekanan, pengambilan makanan yang tidak sihat, pencemaran dan kelesuan yang sentiasa menyerang sistem imun tubuh.

Kita tak akan nampak serangan ni dengan mata kasar, tapi kita akan sedar bila kita sudah mula kerap sakit.

Apakah imuniti?

Imuniti merujuk kepada keupayaan untuk mencegah penyakit dan melawan jangkitan.

Sekiranya sistem imuniti kita kuat, kita tidak akan mudah jatuh sakit, kita jarang mendapat jangkitan dan serangan. Jika kita jatuh sakit, sistem yang kuat akan membantu anda pulih dengan segera. Sistem imuniti turut mengenal pasti serta memusnahkan berjuta-juta mikrob berjangkit yang memasuki badan setiap hari. Ia juga membantu mencegah atau merencatkan jangkitan-jangkitan lain.


pengedar shaklee bintulu

Bagaimana nak tingkatkan imuniti kita?
Ya semestinya Nutriferon. Penemuan HEBAT dalam Sains Sistem Imun.

Satu-satunya suplemen yang dicipta oleh penemu interferon Dr. Yasuhiko Kojimo selepas lebih daripada 40 tahun penyelidikan diulangi 40 tahun ya.

Untuk pengetahuan semua dalam suplemen ni ada ekstrak biji labu yang mempunyai antioksidan yang membantu dalam menentang radikal bebas dan meningkatkan fungsi imun.

Dengan keadaan cuaca sekarang yang tak menentu ...tentunya KJ juga amalkan Vitamin c selain dari Nutriferon. Ini semua diperlukan sebagai perisai diri untuk elak dari sakit teruk dan lama.

Anda bagaimana?
kalau tengah mencari KJ sarankan sangat suplemen Nutriferon ni. Semulajadi Selmat dan halal.

Untuk dapatkan produk terbaik Shaklee ini anda boleh lah 
Hubungi Saya Khadijah Abdullah, 
FB Personal: Khadijahabd | ♥ ID 892674 ♥ | Call/SMS/WhatsApp :0138369536 ♥ | whiteponyyy@yahoo.com 

Bagi yang berada di kawasan Bintulu Sarawak dan Semporna Sabah atau di kawasan yang berdekatan boleh lah COD dan dapatkan dari saya Pengedar Shaklee Di Bintulu Sarawak dan Pengedar Shaklee di Semporna SabahStok sentiasa ADA untuk anda. Insya Allah servis TERBAIK hanya untuk anda. Khadijahbeautyshop hanya memberi yang terbaik untuk anda sekeluarga  

Saturday, 4 February 2017

Anxiety Disorder Dan Gerd Saling Berkaitan

KENAPA SAYA PILIH SHAKLEE?
GERD DAN ANXIETY.

Assalamualaikum semua, KJ nak share testimoni dari customer KJ Abang Sofian yang ada masalah Gastrik atau Gerd dan sekaligus menghadapi masalah Anxiety Disorder. Diharap sedikit sebanyak dapat membantu pembaca semua yang menghadapi masalah Gastrik dan Anxiety Disorder.

Penyakit anxiety disorder

####################################

As salam dan selamat pagi semua. Semalam dah intro pasal mengapa kesan vitamin antara lelaki dan wanita berbeza. Nak tunai kan janji semalam kenapa saya pilih Shaklee? Cerita agak panjang dan kalau ada cekodok ke cucur ke boleh standby. Sambil baca sambil makan πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

Saya dah lama amalkan makan supplement ni sejak umur 20 an. Lebih kurang 18 tahun mcm tu. Dulu saya ambil spirulina, minyak ikan dan vitamin C setiap hari. Sebulan sekali saya detox badan untuk 3 hari. Kalau first time buat detox buat 7 hari ye...Masa tu tak kenal Shaklee so saya detox guna brand Y. Maybe tu muka dan badan awet muda kot. Kalau travelling gi mana2 memang org akan ingat budak baru nak masuk U walapun dah jadi bapak budak.

Maaflah bukan nak riak atau apa tapi nak bagitau kalau kita istiqamah buat sesuatu...end result die memang akan nampak. Istiqamah ye bukan makan hari ni esok dah nampak result. Saya kena amalkan makan supplement ni 18 tahun nak dapat result sekarang ni.

Ok..yg ni mukadimah je...tak masuk lagi isi cerita πŸ˜€πŸ˜€πŸ˜€

Di awal 20 an saya dah dapat kerja yg baik (swasta) coz takde rezeki ngan gomen. Setiap tahun saya dapat kenaikan pangkat sehingga tahun 2008 saya mula dapat portfolio utk jaga 37 ofis di 12 negara. Saya handle Sales & Marketing Communications. Semua press release, launching new products and set new office saya kena handle tak kira kat mana pun benua nya. Bebanan kerja semakin berat. Yes...saya masih amalkan supplemen tapi dalam masa yang sama saya dah create new bad habits dalam kamus hidup saya. Saya menjadi perokok tegar dan selalu skip makan. Coz masa saya banyak terluang dalam kapal terbang traveling dan jumpa clients...saya always skip my meals. Hidup saya hanya bergantung kepada air putih. Nescafe jadi makanan harian saya. Dlm 1 hari saya boleh minum 12 gelas nescafe to keep me awake sebab masa kerja saya tak sama dgn org kat ofis. Org kat ofis cuma kerja jam 8 hingga 5. Saya kerja 24 jam dan tidur 2 jam sehari sebab saya terpaksa respond to colleagues and clients mengikut time zone mereka. I love and enjoy my works to the limits tapi dalam masa yg sama saya rosakkan sistem kekebalan tubuh badan saya secara perlahan2.

Further...saya takde masa langsung utk spend masa with my family kat umah sampai 1 masa my eldest daughter tanya kat ofis tu Abi sorang je ke yg kerja? Takde staff lain ke? It knocks my head straight to my brain. Lepas berpikir panjang, saya ambil keputusan untuk berhenti kerja dan balik ke kampung halaman. Niat saya 1 je..nak cari kerja yg boleh bagi saya masa spend time utk family dan jaga mak bapak saya. FYI, saya kluar rumah mula umur 12 tahun sampai lah saya buat keputusan balik ke rumah. Jgn pikiaq bukan2 ye...bukan lari dari rumah tapi parents hantar pergi boarding school. Habis belajar kerja pun tempat lain.

Alhamdulillah saya dapat kerja di tempat sendiri. Masih travelling to oversea tapi tak sekerap dulu. Sebulan sekali mcm tu. Kesihatan saya masa ni tengah merosot...supplemen saya makan on and off makan tak konsisten mcm dulu. Sehingga lah saya jatuh sakit pada Dec 2014.

1st time kena attack tu jantung saya sakit bebenar...nafas tersekat...berpeluh...tangan kaki sejuk...muka pucat...masa tu ingat masa dah tiba...rasa menyesal tak spend banyak masa bersama 2 puteri saya dan org tua...menangis dlm hati minta Allah panjangkan umur agar dapat menebus kekurangan yg saya buat utk diri saya dan keluarga.Terus masuk emergency ward. Lepas masuk drip...baru badan kembali normal. Masa tu doktor syak kena gastrik coz ujian darah dan ecg normal.

Sejak kejadian tu hidup saya berubah 360 darjah. Hampir setiap hari saya di serang benda yg sama. ER gomen dan swasta dah jadi rumah kedua saya. Nak bawa kreta pun saya tak mampu. Pergi tempat crowded atau solat jumaat memang saya kena serang. Doktor dah habis idea apa penyebab sakit ni. 1 hospital swasta ni terang2 tolak saya refer my case pergi gomen hospital. Mereka cuma cakap kena GERD. Tapi nape sampai nak pengsan atau rasa nak mati setiap kali kena serang? Org lain pun ada GERD tapi tak lah sampai pengsan2 gitu.

Saya ketandusan petunjuk. Dalam masa yg sama ada juga yg cakap saya kena santau atau gangguan jin.

Then...saya pun pergi rawatan alternatif...bab mandi dan minum air tu jgn sebut...naik kembung perut minum air....jgn pikir saya tak percaya benda ghaib atau sihir sebab Allah dah bagitau kita ni tak bersendirian...(bunyi OST X-files πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚). Tapi takde perubahan.

Saya tahu memang ada penyakit GERD coz cara hidup saya di masa lampau memang berkaitan. PENGSAN DAN TAKUT 24 JAM...ini yg saya ingin cari jawabannya...kenapa???

Saya masih kerja tapi ambil cuti tapi since saya punya masa kerja fleksible dan boleh kerja kat rumah...saya mula menjadi pengikut Mr. GOOGLE secara berjemaah...saya spend berjam2 setiap hari utk cari petunjuk tentang penyakit saya.

Kerana terlalu letih dgn pencarian yg sia2...saya sedar tiba2 bila puteri sulong cakap kenapa tak minta petunjuk dari Allah....tersentak sekali lagi...kenapa asyik dia yg sedarkan saya...tapi saya bersyukur Allah beri saya petunjuk melalui puteri sulong saya. Saya mula lebihkan masa utk berzikir utk ketenangan dan memperbaiki solat saya utk diberi petunjuk. Hehehe...mesti ada yg cakap selama ni tak solat ke??? Solat memang buat tapi kita sebagai manusia memang khilaf...kadang2 solat tu hanya utk cukupkan fardu kita sebagai Islam...tapi rukunnya...tertibnya...bacaannya...semua kena perbaiki...itulah yg saya tengah usahakan.

Alhamdulillah Allah Maha Penyayang lagi Maha Mengasihani...sekali lagi saya diberi petunjuk tentang sakit saya...masa google2 info awal januari 2016 (masa ni saya dah setahun sakit dan berat badan turun dibawah paras underweight sebanyak 16 kg)...saya ditemukan 1 blog member shaklee pasal Anxiety disorder...punyalah syok saya baca mengalah kan ambik exam kat U dulu...semua tanda2 anxiety tu ada pada saya. Setelah baca blog tu saya buat review semua blog kat website pasal anxiety termasuk dari doktor professional spt Dr. Zubaidi. Majority mengesyorkan ambik vit B compleks, minyak ikan omega 3, magnesium...

Selepas saya buat percaturan sendiri...saya ambil keputusan ambil supplemen ni utk dicuba tapi which brand?

Dalam masa setahun saya sakit memang saya dah cuba apa aja produk yg disyorkan termasuk cap ayam...kilang belakang rumah atau yg branded...you name it...memang saya dah cuba...setahun sakit tu saya dah spent almost 50K utk bil hospital dan beli produk2 alternatif.

Lepas saya buat keputusan nak cuba produk Shaklee...saya google blog cari distributor Shaklee yg ada di kawasan saya dan dengan izin Nya saya jumpalah distributor ni (Nak mention nama juge ye πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚).

Saya amik set gastrik dan set anxiety. Lepas 3 bulan pertama amalkan kedua2 set ni, saya dah tak makan ubat hospital lagi dan Alhamdulillah tahap kesihatan saya bertambah baik. Saya teruskan pengambilan produk Shaklee sampai la ni...

Anxiety disorder saya tetap ada coz penyakit ni ambik masa juga nak kasi sembuh tapi sekurang2nya saya bersyukur saya dah boleh nikmati balik kehidupan saya yang lalu dan sujud syukur Allah beri saya peluang untuk jaga kedua puteri saya dan ibubapa saya.

Tanggungjawab menjadi ibu, bapa dan pencari rezeki untuk membesarkan kedua puteri saya memang 1 tanggungjawab yg berat especially bab2 wanita ni.Kadang2 kena tanya org lain mcm mane nak explain bab2 sensitif wanita πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

Kan saya dah cakap entry ni panjang lebar...tu lah suruh standby cucur tadi... πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†

Moral of the story ni

1. Nak dapatkan sesuatu tu kita kena buat istiqmah...nak sel2 dalam badan kita sihat dan awet muda...amalkan makan supplemen hari2.  Ada yg cakap ala...org dulu2 takde makan supplemen pun jarang je sakit...boleh juga awet muda.

Jgnlah nak samakan dulu dan sekarang. Dulu makanan takde banyak pengawet malah udaranya airnya tanahnya tak tercemar macam sekarang. Kalau masak sayur rebus buat ulam...awak boleh konfirm ke sayur tu takde racun serangga?

2. Jangan abaikan kesihatan dan keluarga bila kita sibuk mengejar cita2 atau kerjaya. Dalam kesibukan kita mengejar duniawi kadang2 kita khilaf menzalimi diri sendiri dan org lain tanpa kita sedar. Kena saya cakap zalim? Ye lah dah dok sibuk memanjang buat kerja sampai perut lapar pun tak di isi. Bila badan kurang nutrien kan dah merosakan badan. Badan kita ni cuma pinjaman utk roh kita menambah amalan sebelum di panggil kembali.

3. Kalau ada kawan2 yg ada simptom mcm saya...buatlah rawatan hospital...kalau hospital cakap takde ape2...boleh cuba set Shaklee...jgn takut mencuba sebab produk Shaklee ni organik, selamat, dan diuji secara klinikal. Bukan diuji in vitro je tau.

3. Paling penting sentiasa minta petunjuk dari Allah. Saya buat keputusan untuk berhenti kerja walaupun ekonomi sekarang ni agak teruk sebab saya percaya rezeki tu milik Allah. Bukan milik manusia. Saya dah decide nak buat Shaklee fulltime. Dalam masa yg sama saya boleh menunaikan tanggungjawab saya sebagai ibu, ayah dan pencari rezeki untuk menggantikan masa lalu saya yg banyak terluang untuk kerjaya dari keluarga.

Yang baik jadikan tauladan dan yang buruk jadikan sempadan.

Wassalam
#####################################

Nak tahu kenapa tajuk entry ni KJ letak Gastrik dan Anxiety Disorder saling berkaitan?

Dah baca kan apa Abang Sofian alami. Pesakit gastrik tak boleh stress sebab akan menaikan paras acid dlm badan especially pesakit Gerd/Gastrik.

Gastrik Abang Sofian taklah rare dan teruk. Keadaan jadi teruk sebab anxiety disorder yang beliau alami. Bila kita tak dapat nak handle stress yg berat dan simpan dlm hati...benda tu akan jadi penyakit. Disinilah peranan  b compleks dan omega dan magnesium (oste) utk naik kan hormon serotonin kita supaya dapat handle stress dengan baik

Panjang kannn tapi amat berbaloi untuk yang menghadapi masalah gastrik dan Anxiety Disorder ni.

Dibawah adalah senarai vitamin yang membantu

Set untuk Anxiety Disorder
Vivix
Omega Guard
B-complex
Ostematrik

Set untuk Gerd/Gastrik
Vivix
Esp
B-complex
Ginger
Ostematrik

Jika kita tidak dapat kawal kehidupan kita yang semakin mencabar ini pasti ia akan mempengaruhi tahap kesihatan kita malah akan memberi tempias ke atas keluarga. Usaha dan ikhtiar selagi boleh dan jangan sesekali berdoa mohon bantuan dariNya.

Untuk dapatkan produk terbaik Shaklee ini anda boleh lah 
Hubungi Saya Khadijah Abdullah, 
FB Personal: Khadijahabd | ♥ ID 892674 ♥ | Call/SMS/WhatsApp :0138369536 ♥ | whiteponyyy@yahoo.com 

Bagi yang berada di kawasan Bintulu Sarawak dan Semporna Sabah atau di kawasan yang berdekatan boleh lah COD dan dapatkan dari saya Pengedar Shaklee Di Bintulu Sarawak dan Pengedar Shaklee di Semporna SabahStok sentiasa ADA untuk anda. Insya Allah servis TERBAIK hanya untuk anda. Khadijahbeautyshop hanya memberi yang terbaik untuk anda sekeluarga